• checkRask levering
  • checkFri frakt over 500,-
  • checkNorsk butikk, ingen avgifter

Ostekake med blåbær

Publisert av: cacas
October 29, 2018
Del

Ingredienser:

175 g digestive-kjeks

75 g smeltet smør

175 g blåbær

450 g kremost

150 g sukker

1 ts vaniljeekstrakt

4 egg

blåbær og melis til pynt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. Smør sidene og bunnen av kakeformen.
  2. Ha kjeksen i en food prosessor og mal dem godt (du kan også legge de i en plastpose og knuse de med kjevle). Bland den knuste kjeksen med smeltet smør og trykk den ned i bunnen av formen slik at den blir fin og jevn. Legg blåbær på kjeksbunnen og sett det i kjøleskapet mens du lager fyllet.
  3. Pisk kremost, sukker, vaniljeekstrakt og egg sammen i en stor bolle til blandingen blir glatt og kremet. Hell fyllet over blåbærene og stek kaken i ovnen i 40 minutter eller til den er bare litt gyllen. Når du rister på formen skal kaken så vidt røre på seg.
  4. Avkjøl i formen i ca 10 minutter. Skjær langs kanten for å løsne ostekaken forsiktig. Ha den på et kakefat, pynt med blåbær og et dryss med melis. Ostekaken smaker best servert i romtemperatur.

Relaterte oppskrifter

© 1993 - 2019 Cacas. All rights reserved.