• cakeBakeglede, til enhver anledning...
  • cakeLynrask levering
  • cakeFri frakt over 499,-
  • cakeNorsk butikk, ingen avgifter
  • cake30år, 1993-2023

Sjokoladepasta

Publisert av: cacas
October 27, 2018
Del

Ingredienser:

500 g sjokolade

250 g sirup

Slik gjør du

  1. Sjokoladen smeltes forsiktig i vannbad, pass på så den ikke blir for varm. Sirupen varmes i kjele til den er lunken.
  2. Rør sirupen godt inn i sjokoladen og hell den varme blandingen i f.eks. fryseposer. Klapp flatt, fjern luft, steng posen og legg til avkjøling på kjøkkenbenken i ca. ett døgn, eller til den stivner.
  3. Før sjokoladepastaen skal brukes, må du kna den opp. Massen er hard og kan varmes i mikrobølgeovn i noen sekunder. Men vær forsiktig, den smelter fort! Den ferdige sjokoladepastaen skal være smidig og kan brukes til alt fra kakelokk til blomster.
  4. Dersom pastaen er seig når den kjevles ut, kan du bruke litt maisenna. Pass på at du ikke får mel på oversiden, det vil sette merker på lokket. Pastaen bør kjevles på plastunderlag med plast- eller silikonkjevle. Du kan kna inn litt marsipan hvis du synes pastaen er vanskelig å jobbe med, marsipan gjør den smidigere.
  5. Bruk gjerne et marsipanverktøy til å forme blomster. Pass på ikke å jobbe for mye med pastaen, den smelter fort av varmen fra hendene dine.

 

Enkel sjokoladepasta:
Bland smeltet sjokolade i marsipan. Bruk ca. 100 g smeltet sjokolade til 250 g marsipan. Kna sammen til en smidig masse. Denne pastaen er noe tørrere enn den andre.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Relaterte oppskrifter

© 1993 - 2023 Cacas. All rights reserved.