• checkRask levering
  • checkFri frakt over 500,-
  • checkNorsk butikk, ingen avgifter

Ostekake med gele

Publisert av: cacas
October 29, 2018
Del

Ingredienser:

Fyll
3 dl fløte
3 dl lettrømme
5 ss siktet melis
1 ts vaniljesukker
1 pakke Philadelphia naturell
1 pakke sitrongele
2 dl vann

 

Kjeksbunn
300 g søt havrekjeks
100 g maragrin

 

Gele
1 pakke gele

Slik gjør du

Ostekaken lages på to ulike måter:

  • Opp-ned-varianten (variant 1): gelé, ostemasse, kjeks
  • Springform- varianten (variant 2): kjeks, ostemasse, gelé

Denne oppskriften er beregnet på alternativ 1, men samme oppskrift brukes på begge. (Denne kaken får mønsteret til formen preget inn i gelélokket og er en veldig dekorativ variant. Dersom du ønsker å lage ostekaken i springform, gjør du alt motsatt av gjennomgangen nedenfor.)

 

Gelelokk

1 pk. gelé i ønsket farge og smak, lages etter anvisning på pakken. (Denne geléen skal være på toppen av kaken.) Geléen helles i den ønskede formen og settes kaldt over natten.

 

Ostekakefyll

  1. Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann. (Du kan også bruke andre typer gelé her, ikke vær redd for å eksperimentere litt.) Avkjøl.
  2. Pisk fløten stiv
  3. Pisk så rømme, ost, melis og vaniljesukker til en smidig masse, visp blandingen godt slik at det ikke blir «osteklumper» i kremen.
  4. Blandes så dette med den piskede kremen. Tilsett den avkjølte sitrongeléen og pisk videre til alt er blandet.
  5. Fromasjen tømmes oppå den stivnede geléen i formen. Sett formen inn i kjøleskap til fromasjen er stiv.

 

Kjeksbunn

Tøm kjeksmassen over den stivnede fromasjen og stryk den utover kaken med en spatula eller stekespade. (Dette blir bunnen når kaken hvelves.)

Når kaken skal hvelves over på fat, dyppes formen først et øyeblikk i varmt vann. Legg et fat oppå formen og vipp fat og form rundt. Løft formen forsiktig av, og mønsteret i formen vil gi en flott overflate på kaken.

Dersom kaken ikke slipper ved første forsøk, gjør følgende: La formen ligge snudd på fatet, løft forsiktig formen opp i «et hjørne», stikk deretter en liten plastkniv eller lignende inn langs siden mellom kake og form for å fjerne vakuumet som oppstår. Da vil kaken umiddelbart løsne fra formen. Viktig at du gjør dette i stedet for å dyppe kakeformen enda en gang, da kan du risikere å smelte geléen som ligger på toppen av kaken.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Relaterte oppskrifter

© 1993 - 2018 Cacas. All rights reserved.