Sjokoladeostekake
En mektig, men kjempegod sjokoladeostekake!
Sjokoladeostekake
Gitt 0 stjerner av 0 brukere
En mektig, men kjempegod sjokoladeostekake!
Ingredienser
-
175 g sjokoladekjeks
-
50 g smør
-
225 g kokesjokolade
-
225 g melkesjokolade
-
55 g sukker
-
350 g kremost naturell
-
4,25 dl kremfløte
-
5 ss kremlikør (f.eks. Baileys)
-
Kakao til dryss
-
Friske bær
Bunn
Sjokoladefyll
Topping
Fremgangsmåte
Knus sjokoladekjeks med kjevle i en pose, eller i en foodprocessor. Smelt smøret og rør i den knuste kjeksen. Trykk ut kjeksblandingen i bunnen av formen og sett i kjøleskapet i ca. 1 time.
Smelt kokesjokolade og melkesjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn, sett til avkjøling.
Rør sammen sukker og kremost til en smidig masse.
Pisk fløten til en myk krem og vend inn ostekremen. Vend så kremen i sjokoladen og rør til slutt inn kremlikøren. Hell sjokolademassen over den kalde kjeksbunnen og lag en jevn og slett overflate.
La kaken stå i kjøleskapet i minimum 3 timer, eller til den er helt fast.
Ta kaken ut av formen, dryss med kakao, og pynt med frukt og bær. Du kan også ha på sjokoladeglasur dersom du ønsker det.