Hopp til innhold

VI FEIRER NY NETTBUTIKK! -20% RABATT PÅ HELE BUTIKKEN MED KODEN HURRA20

Handlekurv

Handlekurven din er tom

Artikkel: Smørkrem konsistens

Smørkrem konsistens

Smørkrem konsistens

Enten du bruker smørkrem på en kake eller piper dekorasjoner, er konsistensen på smørkremen nøkkelen til å få de riktige resultatene. Heldigvis er det enkelt å ta smørkremen fra stiv til myk konsistens, og omvendt!

Smørkremfrosting har mange fantastiske egenskaper. Ikke bare er det deilig, men det er også enkelt å tilpasse med konditorfarger eller smaksekstrakter. Den smaker godt med enhver kakesmak og kan til og med brukes til å kle kaker, brownies og smultringer.

Nøkkelen til smørkremsuksess er å vite om frostingen din har riktig konsistens. Avhengig av oppskriften eller prosjektet, kan det hende at du trenger smørkremen til å ha myk, middels eller stiv konsistens. Å vite forskjellen mellom disse tre konsistensene vil hjelpe deg med å lage fantastiske smørkremdesign som garantert vil imponere!

Hvordan lage smørkrem

Smørkrem er det tradisjonelle valget for bakere og dekoratører fordi det er raskt og enkelt å lage. Grunnoppskriften inkluderer smør, melis, melk og vanilje, men du kan endre den slik du vil! Tilsett sjokolade, peppermynteekstrakt eller frukt for å endre smaken på smørkremen.

For en enkel og deilig oppskrift, sjekk ut oppskriften vår på hvit smørkrem. Det er enkelt å endre konsistensen på frostingen ved å bruke denne oppskriften, så den er perfekt for nybegynnere og dekoratører på alle ferdighetsnivåer.

Stiv konsistens smørkrem

Smørkrem med stiv konsistens brukes til dimensjonale dekorasjoner som trenger å beholde formen når de legges på kaken. Dette inkluderer smørkremroser og blomster som har stående kronblad.

For å gjøre smørkremen stivere, tilbered oppskriften på vaniljesmørkrem som anvist. Dette skal resultere i en smørkrem med stiv konsistens. Men hvis smørkremen din ikke er stiv nok, tilsett gradvis mer melis, ca 1 ss om gangen, til frostingen er tykk, men fortsatt kan røres. Hvis du stikker slikkepotten inn i smørkremen, bør frostingen holde en stiv topp.

Hvis smørkremen din er for tykk og ikke kan flyte gjennom en tipp, tilsett mer melk – ca. 1 ts om gangen – for å tynne den ut litt.

 Middels konsistens smørkrem

Middels konsistens smørkrem er den mest allsidige av de tre. Den brukes ofte til kanter som stjerner, prikker og skjell, samt andre dekorasjoner som vil forbli relativt flate.

Den kan også brukes til å røre cupcakesvirvler og demme opp kanter rundt kakelag.

For å oppnå en middels konsistens, tilbered oppskriften på vaniljesmørkrem som anvist. Når alt sukkeret er tilsatt, tilsett 1 teskje av flytende ingrediens (melk, fløte eller vann) for hver kopp stiv frosting.

Du kan teste smørkremen din ved å gjøre en lignende spateltest. Når du løfter smørkremen ut av bollen med slikkepotten, skal den ha en svak kurve i toppen.

Tynn konsistens smørkrem

Smørkrem med tynn konsistens brukes hovedsakelig til å crumb coate kaken din eller linjer og bokstaver. Denne konsistensen skal ha et fall når den løftes med en slikkepott.

Begynn med standard vaniljesmørkremfrosting. Når all melisen er tilsatt, tilsett 2 ts av flytende ingrediens for hver kopp smørkremfrosting.

Hvis du bruker den tynne konsistenssmørkremen din til skrift, bruk lett maissirup som væske. Skriften vil da flyte lett og vil ikke gå i stykker.

Nyttige tips for å få riktig konsistens på smørkremen din

Når det kommer til stykket, er smørkremkonsistensen en delikat balanse mellom fortykningsmiddelet (melis) og tynneren (melk, fløte eller vann). Selv å tilsette flytende ekstrakter til frostingen din kan tynne den litt ut ... så ha litt ekstra melis og væske for hånden for å få akkurat den rette konsistensen!

Temperaturen spiller også en rolle for å oppnå riktig smørkremkonsistens. Hvis smøret ditt er for mykt eller kjøkkenet er for varmt, kan smørkremen ha vanskelig for å bli stiv eller middels konsistens. Hvis smørkremen din ser ut som den smelter, legg den i kjøleskapet litt for å stivne før du pisker igjen.

 

 

Kilde bilder og tekst: wilton.com

 

Relatert Inspirasjon

Vi lager fondantblomster
fondantpynt

Vi lager fondantblomster

Lage vakre, naturtro blomster med enkle steg. Teknikken kan brukes med fondant, marsipan og andre elastiske masser.

Les mer
Hvordan lage kake med flere etasjer
bryllupskake

Hvordan lage kake med flere etasjer

Bryllupssesongen er her! Mens mange kanskje velger å la et lokalt bakeri lage bryllupskaken sin, er en hjemmelaget kake det ultimate personlige preget for å få et bryllup til å føles mer intimt. En...

Les mer