Hvordan lage kake med flere etasjer
Bryllupssesongen er her! Mens mange kanskje velger å la et lokalt bakeri lage bryllupskaken sin, er en hjemmelaget kake det ultimate personlige preget for å få et bryllup til å føles mer intimt. Enten du tenker på å bake en til din egen spesielle dag eller til en kjær venn, er vi her for å vise deg hvor enkelt det er å lage en nydelig bryllupskake selv.
Trinn 1
For en solid bunn, bruk stabilde kakebrett. For best resultat, bruk brett som er minst 5 cm i diameter større enn bunnkakelaget.
Hvis kakedesignet ditt har en bunnkant, eller kaken din har mer enn 2 lag, gjør en kakebunn med enda større diameter det lettere å flytte den ferdige kaken. Avrett, fyll og stable det nederste kakelaget på dekket kakebrett. Pass på at kaken er helt jevn. Dekk kaken med glasur eller fondant etter ønske.
Trinn 2
Utjevn, fyll og stable kakelagene for gjenværende kakelag på kakebrett med samme diameter som kaken. Sørg for at den stablede kaken er helt jevn. Forbered kaker, dekk med glasur eller fondant.
Trinn 3
Trykk forsiktig på bunnen av kaken med neste størrelse kakebrett som stables. Bruk denne oversikten for å veilede innsettingen av pilarene.
Trinn 4
Mål høyden på hver stablet kake bortsett fra det øverste laget. Skjær pilarene selv med høyden på kakene. Sett pilarene inn i kaker med en avstand på ca. 4 cm fra kanten av kakebrettet. For kaker 30 cm eller større, sett inn minst 3 ekstra pilarer mot midten av avtrykket. Pass på at toppen av alle pilarene er jevne med toppen av kaken. Gjenta for alle kakelag.
Trinn 5
Stable forsiktig nivåene. For ekstra støtte og for å unngå forskyvning av nivåer, slip den ene enden av en bambuspinnestang. Sett gjennom midten av alle kakelag og kakebrett.
Trinn 6
Pynt ferdig kaken din og server.