Hvordan dele en kake
En kuppel dannes vanligvis på toppen av en bakt kake, noe som gjør overflaten ujevn. Du kan lage en perfekt jevn overflate ved å jevne kaken. Denne teknikken gjør det mye lettere og stable lag. Å dele en kake kan gjøres på et flatt underlag, men å bruke et turntable gjør det lettere å skjære jevne lag.
- Start med en avkjølt kake på et turntable eller en flat overflate. Den kuppelformede siden skal vende opp.
- Trykk lett med håndflaten på toppen av kaken for å forhindre at den beveger seg. Bruk en sakte sagebevegelse og skjær av kuppelen med en tynn tagget kniv. Prøv å skjære av så lite som mulig for å opprettholde høyden på kaken din. Sørg for å holde kniven i vater.
- Bruk den taggete kniven til å løfte kuppelen litt, og skyv deretter et kakebrett under for å fjerne kuppelen. Sett kuppelen til side for senere bruk (ekstra kake kan fryses for å bruke til smålag eller cake pops).
- Deling av kaken: I likhet med å jevne kaken din, trykk lett med håndflaten på toppen av kaken og bruk sakte sagebevegelser til du skjærer gjennom kaken.
- Løft laget litt med kniven og sett inn et kakebrett eller en kakeløfter for å løfte laget trygt av.
- Deling på turntable: Legg kaken på et turntable. Snu sakte mens du beveger kniven mot midten gradvis til kaken er delt.
Hint: Hvis du ikke er komfortabel med å bruke en tagget kniv eller rett og slett ikke kan få jevne resultater, bør du vurdere å prøve en Cake Leveler. Dette verktøyet har flere hakk slik at klippetråden kan justeres til riktig høyde. Verktøyets føtter er alltid i nivå med overflaten, noe som sikrer at kuttene dine er rette og jevne.
Kilde tekst og foto: wilton.com