Hvordan farge marsipan og fondant
-
Legg til fargeprikker. Rull fondant til en ball, elt til den er myk og smidig. Bruk en tannpirker, tilsett prikker med farge flere steder.
Nyttig tips: Farg en liten ball eller nok fondant til å dekke en hel kake, matching av farger senere kan være vanskelig. Tilsett bare litt av den konsentrerte glasurfargen om gangen, til du kommer til akkurat den nyansen du ønsker.
-
Elt farge. Elt farge eller smak inn i fondanten din. Vi foreslår at du bruker matsikre hansker når du knar fondanten for å holde hendene flekkfrie.
-
Elt til det er blandet. Fortsett å elte til fargen er jevnt blandet; tilsett litt mer farge eller smak om nødvendig.
Nyttig tips: Bruk samme metode for å tilsette smakstilsetning eller ekstrakter til fondant. Alle typer smakstilsetninger kan brukes.
-
Fargetips
- Dype farger: Når du lager dype farger, som svart, brunt eller rødt, bruk matfarger i større mengder enn normalt.
- Falmende farger: Sollys eller sterkt lys vil føre til at noen farger falmer. Etter at kaken er dekorert, er det best å oppbevare i et kjølig rom og ikke i direkte lys.