Hopp til innhold

CYBER MONDAY! -20% RABATT PÅ ALLE VARER MED KODEN CYBER20

Handlekurv

Handlekurven din er tom

Artikkel: Hvordan farge marsipan og fondant

Hvordan farge marsipan og fondant

Hvordan farge marsipan og fondant

  1. Legg til fargeprikker. Rull fondant til en ball, elt til den er myk og smidig. Bruk en tannpirker, tilsett prikker med farge flere steder.

    Nyttig tips: Farg en liten ball eller nok fondant til å dekke en hel kake, matching av farger senere kan være vanskelig. Tilsett bare litt av den konsentrerte glasurfargen om gangen, til du kommer til akkurat den nyansen du ønsker. 

  2. Elt farge. Elt farge eller smak inn i fondanten din. Vi foreslår at du bruker matsikre hansker når du knar fondanten for å holde hendene flekkfrie.

  3. Elt til det er blandet. Fortsett å elte til fargen er jevnt blandet; tilsett litt mer farge eller smak om nødvendig.

    Nyttig tips: Bruk samme metode for å tilsette smakstilsetning eller ekstrakter til fondant. Alle typer smakstilsetninger kan brukes.  

  4. Fargetips
    • Dype farger: Når du lager dype farger, som svart, brunt eller rødt, bruk matfarger i større mengder enn normalt. 
    • Falmende farger: Sollys eller sterkt lys vil føre til at noen farger falmer. Etter at kaken er dekorert, er det best å oppbevare i et kjølig rom og ikke i direkte lys.

Relatert Inspirasjon

Hvordan kle en kake med marsipan eller fondant
marsipan og fondant

Hvordan kle en kake med marsipan eller fondant

Hvis du alltid har lurt på hvordan du kan dekke en kake med fondant, har du kommet til rett sted! Perfekt for å gi deg den fine, rene finishen på kaken din, fondant er en spiselig sukkermasse som ...

Les mer
Hvordan blande farger
fargetips

Hvordan blande farger

Når man skal blande farger, er det viktig å starte med en basefarge for så å legge til små mengder av en annen farge. Pass på å blande nok farge, det er vanskelig å finne rett kombinasjon neste gang.

Les mer