Fremgangsmåte for et godt resultat når du bruker kakeformer i aluminium.
- Smør formen godt, formfett anbefales på det sterkeste. Dersom du får tak i formfett i gassbeholder, er disse å foretrekke. Pass på at hele formen dekkes nøye. Du kan også bruke vanlig margarin i stedet for fett, men da skal du bruke det som ikke er tilsatt salt.
- Sikt hvetemel i formen slik at det blir liggende som et tynt lag. Tøm formen for overflødig mel. Mel trengs ikke hvis man skal bake gjærdeig eller sukkerbrød i formene.
- Hell røren i formen og stek etter anvisning. Etter at kaken er stekt lar du kaken hvile i ca 10 min. Hvelv deretter kaken på bakepapir, den slipper da med en gang. Tyngre kakeslag som mandelbunner, nøttekaker og eplekaker kan trenge noe lenger tid før de slipper. La disse avkjøle seg litt lenger i formen før de vendes.
- Hvis kaken hever seg ujevnt i formen kan du skjære av “toppen” slik at den blir jevn på undersiden før den hvelves.
Bilde: wilton.com