
Sjokoladepasta
Sjokoladepasta lages av smeltet sjokolade blandet med sirup etter forholdet 2:1 (i vekt). F.eks. 500 g sjokolade til 250 g sirup.
TILBUD! -25% RABATT PÅ ALLE PÅSKEVARER MED KODEN PÅSKE25
Handlekurv
Handlekurven din er tom
Sjokoladepasta lages av smeltet sjokolade blandet med sirup etter forholdet 2:1 (i vekt). F.eks. 500 g sjokolade til 250 g sirup.
Gitt 5.0 stjerner av 1 brukere
Sjokoladepasta lages av smeltet sjokolade blandet med sirup etter forholdet 2:1 (i vekt). F.eks. 500 g sjokolade til 250 g sirup.
500 g sjokolade
250 g sirup
Sjokoladen smeltes forsiktig i vannbad, pass på så den ikke blir for varm. Sirupen varmes i kjele til den er lunken.
Rør sirupen godt inn i sjokoladen og hell den varme blandingen i f.eks. fryseposer. Klapp flatt, fjern luft, steng posen og legg til avkjøling på kjøkkenbenken i ca. ett døgn, eller til den stivner.
Før sjokoladepastaen skal brukes, må du kna den opp. Massen er hard og kan varmes i mikrobølgeovn i noen sekunder. Men vær forsiktig, den smelter fort! Den ferdige sjokoladepastaen skal være smidig og kan brukes til alt fra kakelokk til blomster.
Dersom pastaen er seig når den kjevles ut, kan du bruke litt maisenna. Pass på at du ikke får mel på oversiden, det vil sette merker på lokket. Pastaen bør kjevles på plastunderlag med plast- eller silikonkjevle. Du kan kna inn litt marsipan hvis du synes pastaen er vanskelig å jobbe med, marsipan gjør den smidigere.
Bruk gjerne et marsipanverktøy til å forme blomster. Pass på ikke å jobbe for mye med pastaen, den smelter fort av varmen fra hendene dine.
Enkel sjokoladepasta:
Bland smeltet sjokolade i marsipan. Bruk ca. 100 g smeltet sjokolade til 250 g marsipan. Kna sammen til en smidig masse. Denne pastaen er noe tørrere enn pastaen i oppskriften.
Marshmallow-fondant kan brukes til å trekke kaker med, til modellering av figurer og til å lage blomster. Massen blir helt hvit og er like god til sjokoladekake som bløtkake.
Les merRoyal icing brukes til pynting av marsipankaker, border og blomster. Dette er også vår favoritt når det kommer til pynting av pepperkaker. Forskjellen på smørkrem og icing er at icing stivner. Derf...
Les merRask levering
fri frakt over 799,-
norsk butikk, ingen toll
bakeglede siden 1993