
Ostekake med gelé
Også ostekaker kan pynte opp et festbord! Kakeformen gjør jobben for deg. Denne kaken kan lages én til to dager i forveien. Bruk en dekorativ kakeform, og du kan trylle frem de lekreste ostekaker!
TILBUD! -25% RABATT PÅ ALLE PÅSKEVARER MED KODEN PÅSKE25
Handlekurv
Handlekurven din er tom
Også ostekaker kan pynte opp et festbord! Kakeformen gjør jobben for deg. Denne kaken kan lages én til to dager i forveien. Bruk en dekorativ kakeform, og du kan trylle frem de lekreste ostekaker!
Gitt 5.0 stjerner av 1 brukere
Også ostekaker kan pynte opp et festbord! Kakeformen gjør jobben for deg. Denne kaken kan lages én til to dager i forveien. Bruk en dekorativ kakeform, og du kan trylle frem de lekreste ostekaker!
3 dl fløte
3 dl lettrømme
5 ss siktet melis
1 ts vaniljesukker
1 pakke Philadelphia naturell
1 pakke sitrongelé
2 dl vann
300 g søt havrekjeks
100 g margarin eller smør
1 pakke gelé, velg smak etter ønske
Ostekaken lages på to ulike måter:
Opp-ned-varianten (variant 1): gelé, ostemasse, kjeksSpringform- varianten (variant 2): kjeks, ostemasse, gelé
Denne oppskriften er beregnet på variant 1, men samme oppskrift brukes på begge. (Denne kaken får mønsteret til formen preget inn i gelélokket og er en veldig dekorativ variant. Dersom du ønsker å lage ostekaken i springform, gjør du alt motsatt av gjennomgangen nedenfor.)
1 pakke gelé i ønsket farge og smak lages etter anvisning på pakken (denne geléen skal være på toppen av kaken). Geléen helles i den ønskede formen og settes kaldt over natten.
Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann (du kan også bruke andre typer gelé her, ikke vær redd for å eksperimentere litt). Avkjøl.
Pisk fløten stiv
Pisk så rømme, ost, melis og vaniljesukker til en smidig masse, visp blandingen godt slik at det ikke blir klumper av ost i kremen.
Bland så dette med den piskede kremen. Tilsett den avkjølte sitrongeléen og pisk videre til alt er blandet.
Fromasjen tømmes oppå den stivnede geléen i formen. Sett formen i kjøleskap til fromasjen er stiv.
Når kaken er stiv, kan du forberede bunnen. For å knuse kjeksen kan du enten bruke en blender eller legge kjeksen i en plastpose og knuse med kjevle. Smelt smøret i en kjele, og bland dette med kjeksen
Avkjøl blandingen før du har kjeksmassen oppå kaken. Dette er den siste prosessen før hvelving, og kan i utgangspunkt gjøres direkte før servering.
Nå er det kun hvelvingen av kaken som gjenstår. Kaken må dyppes i varmt vann for at den skal slippe formen. Fyll kjøkken-kummen med så varmt vann som mulig. Dypp så hele formen minus ½ cm ned i det varme vannet i 3 sekunder. Hvelv så formen over på et flatt fat uten kant. Det er sjelden kaken slipper formen før du fjerner vakuumet, så du må stikke en spatula eller lignende inn mellom form og kake. Med en gang det kommer luft til, vil formen slippe kaken.
Marsipankake til enhver anledning. Til denne oppskriften bruker du en form på ca. 26cm (10in).
Les merRask levering
fri frakt over 799,-
norsk butikk, ingen toll
bakeglede siden 1993