Ostekake med blåbær
Frisk og god ostekake med melis og blåbær
Ostekake med blåbær
Gitt 0 stjerner av 0 brukere
Frisk og god ostekake med melis og blåbær
Ingredienser
-
175 g digestive-kjeks
-
75 g smeltet smør
-
175 g blåbær
-
450 g kremost
-
150 g sukker
-
1 ts vaniljeekstrakt
-
4 egg
-
Blåbær og melis til pynt
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 °C. Smør sidene og bunnen av en rund springform 24 cm.
Ha kjeksen i en food prosessor og mal dem godt (du kan også legge de i en plastpose og knuse de med kjevle). Bland den knuste kjeksen med smeltet smør og trykk den ned i bunnen av formen slik at den blir fin og jevn. Legg blåbær på kjeksbunnen og sett det i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Pisk kremost, sukker, vaniljeekstrakt og egg sammen i en stor bolle til blandingen blir glatt og kremet. Hell fyllet over blåbærene og stek kaken i ovnen i 40 minutter eller til den er bare litt gyllen. Når du rister på formen skal kaken så vidt røre på seg.
Avkjøl i formen i ca 10 minutter. Skjær langs kanten for å løsne ostekaken forsiktig. Ha den på et kakefat, pynt med blåbær og et dryss med melis. Ostekaken smaker best servert i romtemperatur.