Semulekake
Denne kaken rører du sammen på 1-2-3, og den er kjempegod! Den er ikke super søt, så den passer godt for deg som liker litt mindre mektige kaker. Ønsker du den søtere, øker du bare sukkermengden.
Semulekake
Gitt 0 stjerner av 0 brukere
Denne kaken rører du sammen på 1-2-3, og den er kjempegod! Den er ikke super søt, så den passer godt for deg som liker litt mindre mektige kaker. Ønsker du den søtere, øker du bare sukkermengden.
Ingredienser
-
4 dl semulegryn
-
5 dl vaniljeyoghurt
-
2 egg
-
1 dl sukker
-
1 ts natron
-
litt klar eddik
-
1 ss rapsolje
-
1 appelsin (revet skall og litt saft)
Fremgangsmåte
Bland semulegryn og vaniljeyoghurt godt i en bolle, og la det stå ca. 30 minutter i romtemperatur.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend det inn i semuleblandingen med en slikkepott.
Bland ut natron i litt klar eddik, natronen skal boble. Tilsett det i røren.
Ha i resten av ingrediensene, men ikke rør for mye.
Hell røren i en smurt springform, ca 20-22 cm i diameter.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 30-35 minutter. Sjekk med kakenål om den er ferdig.
La kakeformen sitte på mens du avkjøler kaken på rist.
Du kan servere kaken med ønsket syltetøy, eller strø litt melis på toppen. Eller rett og slett spise den som den er!
Notat
TIPS:
Du kan bruke annen yoghurt enn vanilje. Fruktyoghurt er godt, og naturell kan også brukes. Velger du å bruke yoghurt naturell må du øke sukkermengden med ca. 1 dl, og ha i 1 ts vaniljesukker.
Ønsker du en større kake kan denne oppskriften fint dobles. Det er veldig kjekt, for da bruker du 1 liter yoghurt! Husk da å bruke en større form.