
Pasjonsfruktmoussé på nøttebunn
Pasjonsfruktmoussé på nøttebunn passer perfekt til sommerfesten
HELGETILBUD! -20% RABATT PÅ ALLE SPISELIGE VARER MED KODEN KAKESTRØ20
Handlekurv
Handlekurven din er tom
Pasjonsfruktmoussé på nøttebunn passer perfekt til sommerfesten
Gitt 5.0 stjerner av 1 brukere
Pasjonsfruktmoussé på nøttebunn passer perfekt til sommerfesten
4 stk eggehviter
60 g sukker
100 g melis
2 ts kakao
160 g hakkede/malte hasselnøtter
4 stk eggeplommer
120 g sukker
1/2 l fløte
8 gelatinplater
2 dl pasjonsfruktpuré
4 eggehviter
100 g sukker
2 dl bringebærpuré
0,5 dl vann
100 g sukker
3 gelatinplater
Varm stekeovnen til 170 °C.
Pisk eggehviter og sukker til en lett marengs.
Sikt i melis og kakao og vend det inn i marengsen sammen med de malte hasselnøttene. Vend lett om med en slikkepott.
Hell i springform på 26 cm. Stek midt i stekeovnen i ca 25 min (sjekk da alle stekeovner er forskjellige), til papiret løsner fra undersiden av nøttebunnen.
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Ha i smeltet gelatin og pasjonsfruktpuré. Vend inn lettpisket fløte og marengs av sukker og eggehviter til slutt. Pasjonsfruktpuré får du ved å ta pasjonsfrukten i en sil, og press saft og fruktkjøtt gjennom med en skje slik at steinene ikke kommer i massen.
Når bunnen er kald setter du springformen tilbake over bunnen som en kakering, og heller moussen over. La stå kaldt til moussen er stiv. Pynt med en kvist sitronmelisse eller mynteblader.
Du kan også ha bringebærgelé på toppen, kombinasjonen pasjonsfrukt og bringebær er kjempegod!
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
Kok opp bringebærpuré, vann og sukker, vri vannet ut av gelatinplatene og smelt disse i den varme væsken.
NB! Væsken må IKKE koke med gelatinen i, da vil ikke geléen stivne.
Topp med friske bær for et elegant uttrykk og en ekstra god smaksopplevelse.
Rask levering
fri frakt over 799,-
norsk butikk, ingen toll
bakeglede