Pasjonsfruktmoussé på nøttebunn
Pasjonsfruktmoussé på nøttebunn passer perfekt til sommerfesten
Pasjonsfruktmoussé på nøttebunn
Gitt 0 stjerner av 0 brukere
Pasjonsfruktmoussé på nøttebunn passer perfekt til sommerfesten
Ingredienser
-
4 stk eggehviter
-
60 g sukker
-
100 g melis
-
2 ts kakao
-
160 g hakkede/malte hasselnøtter
-
4 stk eggeplommer
-
120 g sukker
-
1/2 l fløte
-
8 gelatinplater
-
2 dl pasjonsfruktpuré
-
4 eggehviter
-
100 g sukker
-
2 dl bringebærpuré
-
0,5 dl vann
-
100 g sukker
-
3 gelatinplater
Nøttebunn
Moussé
Bringebærgelé
Fremgangsmåte
Nøttebunn
Varm stekeovnen til 170 °C.
Pisk eggehviter og sukker til en lett marengs.
Sikt i melis og kakao og vend det inn i marengsen sammen med de malte hasselnøttene. Vend lett om med en slikkepott.
Hell i springform på 26 cm. Stek midt i stekeovnen i ca 25 min (sjekk da alle stekeovner er forskjellige), til papiret løsner fra undersiden av nøttebunnen.
Pasjonsfruktmoussé
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Ha i smeltet gelatin og pasjonsfruktpuré. Vend inn lettpisket fløte og marengs av sukker og eggehviter til slutt. Pasjonsfruktpuré får du ved å ta pasjonsfrukten i en sil, og press saft og fruktkjøtt gjennom med en skje slik at steinene ikke kommer i massen.
Når bunnen er kald setter du springformen tilbake over bunnen som en kakering, og heller moussen over. La stå kaldt til moussen er stiv. Pynt med en kvist sitronmelisse eller mynteblader.
Du kan også ha bringebærgelé på toppen, kombinasjonen pasjonsfrukt og bringebær er kjempegod!
Bringebærgelé
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
Kok opp bringebærpuré, vann og sukker, vri vannet ut av gelatinplatene og smelt disse i den varme væsken.
NB! Væsken må IKKE koke med gelatinen i, da vil ikke geléen stivne.
Notat
Topp med friske bær for et elegant uttrykk og en ekstra god smaksopplevelse.