Amerikansk Gulrotkake
Saftig gulrotkake på amerikansk vis
Amerikansk Gulrotkake
Gitt 0 stjerner av 0 brukere
Saftig gulrotkake på amerikansk vis
Ingredienser
-
50-100 g hakkede valnøttkjerner
-
2-3 dl gulrøtter
-
2 dl solsikkeolje
-
3 dl sukker
-
3 egg
-
3,5 dl hvetemel
-
1 ts bakepulver
-
1 ts natron
-
1/2 ts salt
-
1 ts kanel
-
200 g Philadelphiaost
-
3/4 dl siktet melis
-
2 ss presset sitron
Glasur
Fremgangsmåte
Smør en rund kakeform, ca 22 cm i diameter.
Grovhakk valnøttkjerner. Hvis du gjør det i en foodprosessor trenger du ikke å skylle bollen før du river gulrøttene.
Riv gulrøtter
Visp sammen olje og sukker. Rør deretter i ett egg om gangen. Ha i nøttene og de revne gulrøttene. Rør om så alt blander seg.
Bland hvetemel med bakepulver, natron, salt og kanel.
Vend dette inn i røren, og hell røren i kakeform. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i ca 50 minutter.
Avkjøl. Smør på glasur.