
Lettvint fletteloff
Deigen er også flott til rundstykker, pizzasnurrer eller annet.
TILBUD! -25% RABATT PÅ ALLE PÅSKEVARER MED KODEN PÅSKE25
Handlekurv
Handlekurven din er tom
Deigen er også flott til rundstykker, pizzasnurrer eller annet.
Gitt 5.0 stjerner av 1 brukere
Deigen er også flott til rundstykker, pizzasnurrer eller annet.
1 kg hvetemel
100 g smør
5 dl lunken melk
2 dl lunkent vann
1,5 pakke gjær
2 ss sukker
1 ts salt
Smelt smøret.
Vei opp alt det tørre og bland lett. Du kan også bruke 1kg grovbakstmel istedenfor hvetemel.
Bland melken og vannet med smøret når det er helt smeltet. Pass på at væsken har riktig temperatur før du blander med det tørre (37 °C ved bruk av fersk gjær, 40 °C ved bruk av tørrgjær). Dersom du bruker fersk gjær, må du løse den opp i litt av den lunkne melken før du har det oppi smøret sammen med resten av melken.
Deigen eltes godt sammen og hvelves ut på bakebordet. Del deigen i 3 deler som rulles ut til 3 pølser og flettes sammen.
Når du er ferdig med å forme loffene, legges de i smurt brødform og settes til heving under klede i ca. 30 min. Pensle med egg. Du kan også strø valmuefrø eller sesamfrø på toppen.
Stekes ved 200 °C midt i ovnen i ca. 20 min. Avkjøles på rist.
Dette er en enkel dessert med vaniljekrem som smaker like fantastisk som den ser ut. Og det beste av alt, er at den er forholdsvis enkel å lage. Du trenger silikonformer i kuvert, eventuelt brioche...
Les merRask levering
fri frakt over 799,-
norsk butikk, ingen toll
bakeglede siden 1993