
Valentine dessert
Dette er en enkel dessert med vaniljekrem som smaker like fantastisk som den ser ut. Og det beste av alt, er at den er forholdsvis enkel å lage. Du trenger silikonformer i kuvert, eventuelt briocheform.
TILBUD! -25% RABATT PÅ ALLE PÅSKEVARER MED KODEN PÅSKE25
Handlekurv
Handlekurven din er tom
Dette er en enkel dessert med vaniljekrem som smaker like fantastisk som den ser ut. Og det beste av alt, er at den er forholdsvis enkel å lage. Du trenger silikonformer i kuvert, eventuelt briocheform.
Gitt 5.0 stjerner av 1 brukere
Dette er en enkel dessert med vaniljekrem som smaker like fantastisk som den ser ut. Og det beste av alt, er at den er forholdsvis enkel å lage. Du trenger silikonformer i kuvert, eventuelt briocheform.
1 stk vaniljestang
2 dl H-melk, pluss 1/2 dl
3/4 dl kremfløte
55 g sukker
30 g eggeplomme
20 g maisenna
Pensle silikonformene med smeltet sjokolade, gjerne non-temp sjokolade fra Pals som er ferdig til bruk. Sjokoladen kan smeltes i mikrobølgeovn, eller over vannbad. Dersom du ikke har non-temp sjokolade, må du tilsette 1 ss mat-fett pr. 100 g. kokesjokolade. Dette er for at sjokoladen både skal bli blank, og løsne fra formen. Formene pensles to til tre ganger, litt avhengig av tykkelse på lagene.
Når sjokoladen har stivnet tar du sjokoladeskålene ut av formene. Fyll de med vaniljekrem og friske bær. Den aller beste vaniljekremen lager du selv, det er absolutt verdt bryet. Du kan også fylle sjokoladeskålene med sjokolademoussé, vaniljeis, eller annet.
Splitt vaniljestangen og ta ut frøene.
Ha 2 dl melk, vaniljestang, -frø, fløte og sukker i en kjele og rør det sammen og varm det til kokepunktet.
Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp det lett sammen. Visp inn eggeplommene i melk-og maisennablandingen.
Hell 2/3 av den varme væsken i eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i 1 minutt, mens du visper kraftig. Pass på at kremen ikke brenner seg.
Ta ut vaniljestangen etter at kremen har kokt. Hell kremen over i en bolle og sett den til avkjøling. Dekkes med plast og settes i kjøleskap.
Kilde:
Oppskriften på vaniljekrem er hentet fra Sverre Sætres bok; Det søte norske.
Sjokolade lollipops kan lages i en rekke forskjellige motiver, farger og mønstre. Disse er lettvint og lage og en morsom aktivitet for store og små.
Les merRask levering
fri frakt over 799,-
norsk butikk, ingen toll
bakeglede siden 1993