Valentine dessert
Dette er en enkel dessert med vaniljekrem som smaker like fantastisk som den ser ut. Og det beste av alt, er at den er forholdsvis enkel å lage. Du trenger silikonformer i kuvert, eventuelt briocheform.
Valentine dessert
Gitt 0 stjerner av 0 brukere
Dette er en enkel dessert med vaniljekrem som smaker like fantastisk som den ser ut. Og det beste av alt, er at den er forholdsvis enkel å lage. Du trenger silikonformer i kuvert, eventuelt briocheform.
Ingredienser
-
1 stk vaniljestang
-
2 dl H-melk, pluss 1/2 dl
-
3/4 dl kremfløte
-
55 g sukker
-
30 g eggeplomme
-
20 g maisenna
-
Sjokolade; mørk, lys eller hvit etter ønske.
-
Hjerteform
Vaniljekrem
Produkter
Fremgangsmåte
Sjokoladehjerter
Pensle silikonformene med smeltet sjokolade, gjerne non-temp sjokolade fra Pals som er ferdig til bruk. Sjokoladen kan smeltes i mikrobølgeovn, eller over vannbad. Dersom du ikke har non-temp sjokolade, må du tilsette 1 ss mat-fett pr. 100 g. kokesjokolade. Dette er for at sjokoladen både skal bli blank, og løsne fra formen. Formene pensles to til tre ganger, litt avhengig av tykkelse på lagene.
Når sjokoladen har stivnet tar du sjokoladeskålene ut av formene. Fyll de med vaniljekrem og friske bær. Den aller beste vaniljekremen lager du selv, det er absolutt verdt bryet. Du kan også fylle sjokoladeskålene med sjokolademoussé, vaniljeis, eller annet.
Vaniljekrem
Splitt vaniljestangen og ta ut frøene.
Ha 2 dl melk, vaniljestang, -frø, fløte og sukker i en kjele og rør det sammen og varm det til kokepunktet.
Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp det lett sammen. Visp inn eggeplommene i melk-og maisennablandingen.
Hell 2/3 av den varme væsken i eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i 1 minutt, mens du visper kraftig. Pass på at kremen ikke brenner seg.
Ta ut vaniljestangen etter at kremen har kokt. Hell kremen over i en bolle og sett den til avkjøling. Dekkes med plast og settes i kjøleskap.
Notat
Kilde:
Oppskriften på vaniljekrem er hentet fra Sverre Sætres bok; Det søte norske.