Hopp til innhold

Handlekurv

Handlekurven din er tom

Artikkel: Bakeinstruksjon aluminiumsformer

Bakeinstruksjon aluminiumsformer

Bakeinstruksjon aluminiumsformer

  1. Smør formen godt, formfett anbefales på det sterkeste. Dersom du får tak i formfett i gassbeholder, er disse å foretrekke. Pass på at hele formen dekkes nøye. Du kan også bruke vanlig margarin i stedet for fett, men da skal du bruke det som ikke er tilsatt salt.
  2. Sikt hvetemel i formen slik at det blir liggende som et tynt lag. Tøm formen for overflødig mel. Mel trengs ikke hvis man skal bake gjærdeig eller sukkerbrød i formene.
  3. Hell røren i formen og stek etter anvisning. Etter at kaken er stekt lar du kaken hvile i ca 10 min. Hvelv deretter kaken på bakepapir, den slipper da med en gang. Tyngre kakeslag som mandelbunner, nøttekaker og eplekaker kan trenge noe lenger tid før de slipper. La disse avkjøle seg litt lenger i formen før de vendes.
  4. Hvis kaken hever seg ujevnt i formen kan du skjære av “toppen” slik at den blir jevn på undersiden før den hvelves.

Relatert Inspirasjon

Hvordan dele en kake
bryllupskake

Hvordan dele en kake

En kuppel dannes vanligvis på toppen av en bakt kake, noe som gjør overflaten ujevn. Du kan lage en perfekt jevn overflate ved å jevne kaken. Denne teknikken gjør det mye lettere og stable lag. Å d...

Les mer
Hvordan dekorere cupcakes med spatula
cupcakes

Hvordan dekorere cupcakes med spatula

Å dekorere cupcakes med spatula er en enkel måte å pynte dine muffins. Du kan drysse over litt kakestrø eller shimmer på toppen, eller pynte med sticks.

Les mer