Mal de skåldede mandlene så fint som mulig i en mandelkvern. Sikt det sammen med melis i en bolle.
Stivpisk eggehvitene.
Rør sammen den stivpiske eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott. Røren skal være litt rennende. Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om ønskelig. Farge bør velges etter hvilken type smak på fyllet du ønsker.
Fordel røren til makroner etter ønsket størrelse på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke makronmatte i silikon. La det være 3 cm avstand mellom dem.
La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter.
De små makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter. Sett et stekebrett under stekebrettet med makronene for å unngå at de blir brent. Ovnsdøren skal stå på gløtt, en tresleiv fungerer fint som sperre.
La makronene hvile på en rist etter steking.
Fyll med smørkrem med ønsket smak og farge.
For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjøleskap i 2 dager før servering.