Hvordan sprøyte en vannlilje
Vannliljer er en vakker blomst som egner seg godt som pynt på kaken.Lær hvordan du piper disse vakre kronbladene i smørkrem eller royal icing for å gjøre din neste kake til et fantastisk blomstermesterverk.
-
Utgangspunkt. Bruk tipp 12 og stiv konsistens smørkrem farget gul, bruk en prikk glasur for å feste et forhåndskåret bakepapir til midten av blomsternålen.
Pipe en haug med en diameter på ca. 2 cm og ca. 1 cm høy i midten av blomsternålen.
-
Støvbærere.
Bytt til tipp 233, pipe støvbærere som dekker toppen av haugen du har laget i midten.
-
Første rad med kronblader. Bruk en sprøytepose utstyrt med tipp 366 fylt med stiv konsistensglasur i fargen du ønsker kronbladene. Hold sprøyteposen i en liten vinkel (45°), med baksiden av posen pekende mot høyre skulder (venstre skulder for venstrehendte dekoratører).
Pipe fire bladformede kronblader. Plasser kronbladene jevnt rundt blomstersenteret. Tegn kronbladet til et punkt og løft spissen litt opp for å vippe kronbladene oppover.
Bruk lettere trykk og sprøyt ytterligere to kronblader mellom de første kronbladene. Hvis du klemmer for hardt, vil kronbladene være vanskelige å passe inn.
-
Andre rad med kronblader. Pipe en andre rad med kronblader som begynner å vippe oppover. Forskyv kronbladene mellom de i første rad.
Bruk litt maisstivelse på fingrene for å skjerpe spissen og løft kronbladet litt mer om nødvendig.
-
Tredje rad med kronblader. Bytt til tip 352.
Hold posen rett opp (90°), sprøyt en tredje rad med mindre kronblad opp mot blomstersenteret som vipper litt innover.
Notater
- Vannliljer kan lages i royal Icing og deretter tørkes i en blomsterformende bolle for senere bruk.
- Når de er laget i smørkrem, kan vannliljer plasseres direkte på en kake eller enkelt fryses og deretter plukkes opp og legges på en kake eller godbit.