Hvordan sprøyte en smørkremrose
Roser er den perfekte gaven, spesielt smørkremroser på toppen av en kake. Med disse enkle trinnene og litt øvelse vil du lage roser som ser ut som de nettopp er plukket fra en hage!
Trinn 1: Konfigurer verktøyene dine
- Fyll en sprøytepose med stiv konsistens smørkrem, en kobler og tipp 12.
- Fest en liten bit av bakekpapir til blomsternålen med en prikk smørkrem.
Trinn 2: Lag rosebasen
-
Lag rosebasen ved å bruke tip 12. Hold posen rett opp med enden av tipp 12 litt over midten av den papirdekkede blomsternålen, som holdes i den andre hånden. Bruk et fast og jevnt trykk, klem ut en tung base med frosting, husk å holde tippen begravd mens du klemmer. Hev tippen gradvis og reduser trykket når rosebunnen er ca. 1,9 cm i diameter.
-
Stopp trykket, trekk opp og løft bort. Rosebunnen skal være 1 ½ ganger så høy som åpningen på tipp 104, omtrent på størrelse med et sjokoladekyss.
Trinn 3: Lag senterknoppen
- Bytt ut tippen med tipp 104.
-
Lag senterknoppen ved å bruke tipp 104. Posen skal være i en vinkel på 45° til den flate overflaten av blomsternålen og i posisjon 7:30. Den brede enden av tippen skal berøre kjeglen på frostingsbasen ved eller litt under midtpunktet, og den smale enden av tippen skal peke opp og vinkle litt innover.
-
Nå må du gjøre 3 ting samtidig: klem på posen, flytt tippen og roter blomsternlen. Når du klemmer på posen, flytt tippen opp fra basen, og dann et bånd av frosting. Drei nålen sakte mot klokken (med klokken for venstrehendte) for å få båndet med frosting rundt til å overlappe på toppen av knoppen, og deretter ned igjen til startpunktet. Slutt å klemme og løft tippen bort.
-
Flytt tippen rett opp og ned; ikke dra den rundt basen. Nå har du en ferdig senterknopp.
Trinn 4: Lag den første raden med kronblader
-
Lag den øverste raden med 3 kronblader med tipp 104. Berør den brede enden av tippen til midten av knoppbasen, smal ende rett opp.
-
Når du snur blomsternålen, vil opp- og nedbevegelsen av spissen lage et halvsirkelformet oppreist kronblad. Den brede enden av tippen må berøre rosebunnen slik at kronbladet fester seg. Flytt tippen opp og ned til midtpunktet av haugen, og dann det første kronbladet.
-
Start på nytt, litt bak enden av første kronblad, og klem ut andre kronblad. Gjenta for det tredje kronbladet, og avslutt med å overlappe startpunktet til det første kronbladet. Roter nålen 1/3 omdreining for hvert kronblad.
Trinn 4: Lag den midterste raden med kronblader
-
Lag den midterste raden med 5 kronblader. Berør den brede enden av tippen litt under midten av et kronblad i den øverste raden. Vinkle den smale enden av tippen litt mer ut enn du gjorde for den øverste raden med kronblader. Klem sammen posen og snu nålen som beveger seg oppover, deretter nedover, for å danne det første kronbladet.
-
Gjenta for totalt 5 kronblader, roter nålen 1/5 omdreining for hvert kronblad.
-
Det siste kronbladet skal overlappe den førstes startpunkt.
Trinn 5: Lag den nederste raden med kronblader
-
Lag den nederste raden av 7 kronblader. Berør den brede enden av tippen under midten av et kronblad i den midterste raden, og vinkle igjen den smale enden av tippen litt mer ut. Klem sammen posen og snu nålen til enden av fingrene, flytt tippen opp og deretter ned for å danne det første kronbladet. Den smale enden av tippen er vinklet litt lenger ut, slik at kronbladene ser mer åpne ut.
-
Gjenta for totalt 7 kronblader, roter blomsternålen 1/7 omdreining for hvert kronblad. Lag kronbladene i samme lengde som i de foregående radene.
-
Den siste kronbladenden skal overlappe den førstes startpunkt.
- Rengjør spissen før du starter med hvert kronblad ved å tørke av overflødig smørkrem.
- Ulike rosestørrelser: Gjør roser større eller mindre ved å bruke kronbladtipper i forskjellige størrelser. Kronbladtippene varierer fra størrelse 97 til 127.
- Roser kan også lages med Royal Icing
Kilde: wilton.com