Artikkel: Hvordan farge sort smørkrem
Hvordan farge sort smørkrem
Vi har samlet våre beste tips til hvordan du enkelt kan lage sort smørkrem. Enten du bruker Cacas sine pastafarger eller andre konsentrerte farger, vil du kunne få fyldig, dyp sort smørkrem på kort tid.
Kakaopulver
Du kan redusere mengden konditorfarge du trenger for å lage svart smørkrem ved å bruke kakaopulver for å farge basen på smørkremen. Dette vil bidra til å gjøre smørkremen din mørkere, slik at du ikke trenger å tilsette så mye svart konditorfarge for å få en rikere, dypere farge.
Hvis mulig, lag smørkremen en dag eller så før du trenger den. Den mørke kakaoen blir dypere etter hvert som den stivner, så smørkremen din blir enda mørkere en dag etter at den er tilberedt.
Pastafarge
Cacas sin pastafarge er svært konsentrert og du trenger derfor ikke like store mengder farge som du gjør med flytende konditorfarge. Til sjokolade og ganache anbefaler vi oljebaserte matfarger fra Colour Mill.
Mikrobølgeovn
Dette er hemmeligheten bak en mørk og jevn farge, uten å måtte bruke en hel boks med sort. Ta en liten del av smørkremen i mikroen i 10-20 sekunder. Kremen skal ikke bli flytende, men kun litt mykere i konsistensen. Du vil se at den blir helt sort med kun litt varme. Tilsett smørkremen til resten av kremen din, og du vil se at kremen får en dyp sort farge.
Stavmikser
Ved å bruke stavmikser til å blande inn fargen vil du oppnå en dyp sort smørkrem på kort tid. Kraften fra stavmikseren gjør at fargepigmentene kommer raskere frem og setter seg i kremen.
Utvikling av farge
Fargen vil gradvis sette seg over tid, så har du mulighet anbefaler vi at du lar den stå i noen timer, eventuelt over natten for det beste resultatet.