Hvit smørkrem
Smørkrem brukes til å dekorere kaker og cupcakes. Forskjellen på smørkrem og icing er at icing stivner, mens smørkremen holder seg myk så lenge den ikke settes kaldt.
Hvit smørkrem
Gitt 3.7 stjerner av 43 brukere
Porsjoner
12 cupcakes
Smørkrem brukes til å dekorere kaker og cupcakes. Forskjellen på smørkrem og icing er at icing stivner, mens smørkremen holder seg myk så lenge den ikke settes kaldt.
Ingredienser
-
200 g smør
-
600 g siktet melis
-
3 ts vaniljesukker
-
6 ss melk eller annen væske
Fremgangsmåte
Pisk temperert smør (eventuelt margarin istedenfor meierismør) og melis til det er jevnt blandet. Smøret må være temperert for å få rett konsistens.
Tilsett væsken litt etter litt. Pisk til kremen er lett, luftig og smidig og god å jobbe med.
Notat
Bytt gjerne melken med en væske som kokosmelk, fløte, fruktjuice, sitronsaft etc.
Farge kan også tilsettes. Tilsetter du flytende farge, må du holde igjen like mye væske som du tilsetter farge. Hvis ikke blir kremen for tynn. Bruker du geléfarge, holder kremen konsistensen bedre.
Smaksessenser kan også prøves.