Hvordan dekke en kake med smørkrem
Å dekke en kake kan se enkelt ut, men det er definitivt en teknikk bak. Følg disse enkle trinnene for å legge smørkrem på en kake med en spatula, og det tomme kake-lerretet ditt er klart til dekorasjon.
Utstyret du trenger
22 cm vinklet spatula
Turntable
Fremgangsmåte
- Når du bruker en spatula anbefaler vi smørkrem i minst to lag - crumb coat og et siste strøk - for best resultat. Crumb-belegg på en kake skaper en perfekt jevn overflate som tetter alle sprekker og ujevne overflater på kaken. Den låser også inn løse smuler slik at de ikke kommer inn i det siste laget med glasur. Et turntable er spesielt nyttig for denne prosessen. Bruk en smørkrem med tynn konsistens for best resultat.
- Start med toppen av kaken, bruk en vinklet spatula til å legge en klatt smørkrem, akkurat nok til å spre og dekke toppen av kaken. Laget skal være tynt nok til å se kaken under.
- Legg en klatt smørkrem på siden av kaken. Bruk en frem og tilbake bevegelse for å spre glasuren.
- Avkjøl kaken i kjøleskapet i minst 30 minutter for å bidra til å skape et mer stabilt underlag som ikke smøres ut når du legger på det siste laget med smørkrem.
- Bruk en vinklet spatula og legg en stor klatt glasur på toppen av den crumb coatede kaken. Med en frem og tilbake bevegelse, fordel smørkrem for å dekke toppen av kaken.
- Legg en stor klatt smørkrem på siden av kaken. Glatt sidene ved å holde spatulaen mot siden av kaken, med en liten vinkel som peker bort fra kaken. Når du sprer smørkremen, vil vinkelen gi overflødig smørkrem plass til å samle seg, noe som gjør det lettere å fjerne. Fjern overflødig smørkrem og legg den tilbake i bollen.
- Fortsett å tilsette smørkrem på sidene til kaken er dekket.
- Etter å ha glattet sidene, rengjør de øvre kantene med den vinklede spatelen. Trekk smørkrem lett innover, mot midten av kaken. Fjern overskudd fra spatelen og gjenta til toppkantene er glatte.
- Hint: Prøv å ikke løfte spatelen opp og vekk fra kaken. Dette vil løfte smuler og skape en ujevn tekstur. Trekk den i stedet gradvis bortover ved å bruke sveipende bevegelser til spatelen har minimal eller ingen smørkrem under seg, og løft deretter.
Kilde: wilton.com