Icing med tipp #789
Synes du det er utfordrende å bruke en spatel til å dekke en kake, kan du også bruke tip 789. Denne metoden er enklere og resulterer i en jevnere påføring av smørkrem. Når du bruker tip 789, er ikke crumb coat nødvendig fordi tippen ikke vil lage smuler. Bruk av turntable sammen med denne tippen vil gjøre det lettere å påføre glasur og oppnå jevn overflate. For best resultat, bruk tynn konsistensglasur.
- Forbered en 40 cm sprøytepose med spiss 789.
- Legg kaken din på et turntable. Plasser den taggete siden av spissen øverst på midten av kaken.
- Mens du sakte snur dreieskiven, klem ut et sammenhengende bånd av glasur til det dekker kanten av kaketoppen.
- For å dekke sidene trykker du tippen oppreist mot bunnen av kaken. Klem mens du snur kaken på dreieplaten, påfør i en oppadgående spiral til hele kaken er dekket av glasur.
- For et tykt lag med glasur, gjenta prosessen før du jevner ut.
- Bruk din vinklede spatel til å glatte kaken ut. Start med toppen av kaken, begynn å jevne med en sveipebevegelse, fjern overflødig glasur mens du holder på.
- Glatt sidene ved å holde spatelen mot siden av kaken, med en liten vinkel som peker bort fra kaken. Når du sprer glasuren, vil vinkelen gi overflødig smørkrem plass til å samle seg, noe som gjør det lettere å fjerne. Fjern overflødig glasur og legg den tilbake i bollen.
- Etter å ha glattet sidene, rengjør de øvre kantene med den vinklede spatelen. Trekk glasuren lett innover, mot midten av kaken. Fjern overskudd fra spatelen og gjenta til toppkantene er glatte.
Kilde: wilton.com