Vi baker 3D-kake
3D-kaker er et morsomt alternativ til vanlige kaker og gjør kaken mer levende.
Slik gjør du
Smør formen godt, enten med smør eller formfett. Ha mel i formen, dekk alle deler. Snu formen opp ned og hell ut overflødig mel. Husk å smøre/mele varmefordeleren både på utsiden og innsiden. Varmefordeleren gjør at kaken blir jevnere stekt
Sett delene sammen. Legg et lag aluminiumfolie rundt skjøtekanten før klipsene festes. Pass på at det blir tett.
Lag røren til din favorittkake, og hell den i formen. Dersom du baker kaken uten varmefordeler skal du ha røre opp til foten på bamsen, ca 5 cm fra toppen. Da vil kaken bli massiv, altså uten fyll. Dersom du bruker varmefordeler har du i litt mindre røre.
Sett så i varmefordeleren. Fest den godt til formen. Du kan servere kaken med varmefordeleren i, men vil du fjerne den må du vente til kaken er kald. Hullet etter varmefordeleren kan fylles med Non-stop eller annet godteri. Dersom hullet ikke blir fylt vil kaken falle sammen.
Kaken stekes på nederste rille ved 160 °C, uansett om du bruker varmefordeler eller ikke. Steketiden anslås til 1 – 1,5 timer. Formen settes på hodet på rist. Husk at steketiden varierer fra ovn til ovn, bruk kakepinne for å sjekke om kaken er stekt.
Når kaken er ferdig stekt, la den avkjøle seg i 10 minutter stående på risten. Legg så kaken ned og la den ligge der en stund før du fjerner den ene ene siden av formen. La den avkjøle i 15-20 minutter før du setter på formen igjen, snur kaken, og fjerner andre siden. Fortsett slik til kaken er kald. Først nå fjerner du varmefordeleren, deretter begge sider av formen. Skjær et rent kutt under bamsen, da vil den stå mer stødig.
Nå kan du fylle senteret av bamsen og sette den på et fat. Da er bamsen klar til dekorering. Kaken kan sprøytes med smørkrem, du kan bruke tipp 233 som ser ut som pels.
Tips
Legg gjerne litt aluminiumfolie i bunnen av ovnen i tilfelle søl.
Dekk til toppen av kaken med bakepapir mot slutten av steketiden slik at den ikke blir brent.
Til alle 3D-former passer det best å bruke kakeoppskrifter som blir faste.
Kilde: wilton.com