Prinsessekake
Pynt en dukkekake perfekt til en liten jentes bursdagsfest! Lag enkelt ballkjolen med dukkeformen fra Wilton. De vakre kamskjellene på kjolen er laget med prikker av glasur som trekkes ut med en slikkepott.
Prinsessekake
Gitt 0 stjerner av 0 brukere
Porsjoner
12
Pynt en dukkekake perfekt til en liten jentes bursdagsfest! Lag enkelt ballkjolen med dukkeformen fra Wilton. De vakre kamskjellene på kjolen er laget med prikker av glasur som trekkes ut med en slikkepott.
Ingredienser
- 3 egg
- 3 1/2 dl sukker
- 225 g smør
- 2,5 dl melk
- 5 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 3 ss kakao
- 200 g smør
- 600 g siktet melis
- 3 ts vaniljesukker
- 6 ss melk eller annen væske
-
Icingfarge Teal
-
Dukkeform
-
Spatula 22 cm
-
Tipp 2
-
Tipp 3
-
Tipp 2A
-
Tippsett volanger
Sjokoladekake grunnoppskrift
Smørkrem
Produkter
Fremgangsmåte
Sjokoladekake
- Egg og sukker vispes til eggedosis.
- Smelt smøret og ha i melken.
- Bland det tørre og ha det vekselvis i eggedosisen, sammen med væsken, bland godt.
Smør formen med smør og mel, ha i kakerøren og stek ved 175 °C i ca. 40 min. Bruk kakepinne for å se om kaken er stekt.
- Når kaken er avkjølt pynter du den med smørkrem.
Smørkrem
- Pisk temperert smør (eventuelt margarin istedenfor meierismør) og melis til det er jevnt blandet. Smøret må være temperert for å få rett konsistens.
- Tilsett væsken litt etter litt. Pisk til kremen er lett, luftig og smidig og god å jobbe med.
Fremgangsmåte
Tilbered røren ved å følge oppskriftens anvisninger. Stek og avkjøl kaken i henhold til anvisningen på formen.
Tilbered smørkremglasur etter oppskriftens instruksjoner. Tilsett farge til du får porsjoner med lys blågrønn og medium blågrønn. Sett dukken i toppen av kaken. Bruk 22 cm rett spatula og lys blågrønn glasur til kjolen, og bygg opp midjeområdet. Bruk kanten av slikkepotten til å trekke linjer på kjolen. Bruk slikkepott og lys blågrønn glasur for å glatte bodice-området. Klapp glatt med fingeren dyppet i maisstivelse.
Bruk tipp 3 og lys blågrønn glasur til å lage stropper på skuldrene. Klapp glatt med fingeren dyppet i maisstivelse.
For kanten på kjolen bruk tip 2A og medium blågrønn glasur for å lage en linje med fem kuler ved bunnen av kjolen. Bruk en 22 cm vinklet spatula til å trekke glasuren oppover fra midten av hver ball. Gjenta for å røre en andre rad med baller som overlapper halene på den første raden og forskjøvet posisjon.
For sidevolanger, flytt dukkearmene opp og ut av veien. Bruk tipp 102 og medium blågrønn glasur til å lage overlappende volanger.
Bruk tip 2 og medium blågrønn glasur til å lage prikker på brystet og midjen. Bruk tip 3 og medium blågrønn glasur til å røre prikker på kanten av kjolen og foran mellom sidevolangene.