Ostekake Påskekylling
Også ostekaker kan pynte opp et festbord! Denne er perfekt til påskeaften.
Ostekake Påskekylling
Gitt 0 stjerner av 0 brukere
Også ostekaker kan pynte opp et festbord! Denne er perfekt til påskeaften.
Ingredienser
- 3 dl fløte
- 3 dl lettrømme
- 5 ss siktet melis
- 1 ts vaniljesukker
- 1 pakke Philadelphia naturell
- 1 pakke sitrongelé
- 2 dl vann
- 300 g søt havrekjeks
- 100 g margarin eller smør
-
1 pakke gelé, velg smak etter ønske
-
Kakeform Kylling
Fyll
Kjeksbunn
Gele
Produkter
Fremgangsmåte
Gelelokk
Lag den gule geléen som skal være i lokket på kaken etter anvisning på pakken. Hell den rett opp i kyllingformen, selv om den er kokende varm. Sett på benken til avkjøling, og videre i kjøleskap når den er kald nok. Settes kaldt over natten.
Ostekakefyll
- Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann (du kan også bruke andre typer gelé her, ikke vær redd for å eksperimentere litt). Avkjøl.
- Pisk fløten stiv
- Pisk så rømme, ost, melis og vaniljesukker til en smidig masse, visp blandingen godt slik at det ikke blir klumper av ost i kremen.
- Bland så dette med den piskede kremen. Tilsett den avkjølte sitrongeléen og pisk videre til alt er blandet.
Fromasjen tømmes oppå den stivnede geléen i formen. Sett kaken kaldt, gjerne natten over (den bør minimum stå 5-6 timer).
Kjeksbunn
Når kaken er stiv, kan du forberede bunnen. For å knuse kjeksen kan du enten bruke en blender eller legge kjeksen i en plastpose og knuse med kjevle. Smelt smøret i en kjele, og bland dette med kjeksen.
Avkjøl blandingen før du har kjeksmassen oppå kaken. Dette er den siste prosessen før hvelving, og kan i utgangspunkt gjøres direkte før servering.
Nå er det kun hvelvingen av kaken som gjenstår. Kaken må dyppes i varmt vann for at den skal slippe formen. Fyll kjøkken-kummen med så varmt vann som mulig. Dypp så hele formen minus ½ cm ned i det varme vannet i 3 sekunder. Hvelv så formen over på et flatt fat uten kant. Det er sjelden kaken slipper formen før du fjerner vakuumet, så du må stikke en spatula eller lignende inn mellom form og kake. Med en gang det kommer luft til, vil formen slippe kaken.