• cakeBakeglede, til enhver anledning...
  • cakeLynrask levering
  • cakeFri frakt over 499,-
  • cakeNorsk butikk, ingen avgifter

Hvordan kle en kake med marsipan eller fondant

Publisert av: Cacas
February 20, 2019
Del

Slik gjør du

  1. Smør ett tynt, jevnt lag med smørkrem eller icing på kaken.
  2. Før du begynner å kjevle, kna marsipanen litt slik at den blir enklere å jobbe med. Bruk gjerne vår bakematte og plastkjevle for at massen ikke skal feste seg. Mel som Maisenna eller potetmel er også fint å bruke for at massen ikke skal bli klissete. Kjevle ut en stor leiv, større enn kaken. Dette er viktig for å få så rette kanter som mulig.
  3. Løft forsiktig på lokket. Bruk gjerne kjevlet eller en pinne til å rulle lokket på, for så å rulle det over kaken.
  4. Bruk en smoother for å fjerne luftboblene, og for å få ett jevnere resultat. Start på toppen av kaken, og ta sidene til slutt. Avslutt ved å skjære vekk overflødig masse.
  5. Kaken er nå ferdig til å dekoreres.

 

Trekke store kaker.

Om du skal trekke litt større kaker, kan du bruke denne metoden for å legge lokket på kaken.

  1. Smør på krem, og kjevle ut marsipan/fondant.
  2. Bruk et plastbrett/papp, legg lokket forsiktig over kaken, og la det “gli” av brettet/pappen.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Relaterte oppskrifter

© 1993 - 2023 Cacas. All rights reserved.