1. Start med å lage icing. Finn frem ønsket Cacas-farge. Disse pastafargene gjør at kremen beholder formen, og den vil ikke bli mer flytende.
2. Bruk en tannpirker for å dosere fargen i kremen. Bruk alltid en ny tannpirker for hver gang.
3. Ved farging av Royal Icing, krever det mer farge enn ved smørkrem. Fargen kommer til sin rett 1-2 timer etter farging.
4. Lag alltid nok farget krem. Det er vanskelig å lage ny med eksakt samme farge.
Tips:
Dype farger
For å få dype farger, som rød og sort, kreves mer farge enn normalt.
Litt om forskjellige farger
Rød:
Det finnes flere typer rødfarger. Det vil kreve mer farge enn normalt for å få en dyp rødfarge.
Svart:
Når du farger hvit smørkrem med svart farge, kan den få en bitter smak. Bruk mørk sjokoladeglasur med en liten mengde svartfarge når du vil ha svart krem.
Brun:
Brunfargene har som oftest en grønn undertone. Denne kan du enkelt eliminere ved å blande i 1/4 ts vann i kremen, etter farging.
Hvit:
Hvit farge brukes til glasur/fondant som er farget for mørk. Kan også brukes til å lage hvit smørkrem laget av smør eller margarin.