• checkRask levering
  • checkFri frakt over 500,-
  • checkNorsk butikk, ingen avgifter

Sjokoladeostekake

Publisert av: cacas
October 29, 2018
Del

Ingredienser:

Bunn

175 g sjokoladekjeks

50 g smør

 

Sjokoladefyll

225 g kokesjokolade

225 g melkesjokolade

55 g sukker

350 g kremost naturell

4,25 dl kremfløte

5 ss kremlikør (f.eks. Baileys)

 

Topping

kakao til dryss

friske bær

Slik gjør du

  1. Knus sjokoladekjeks med kjevle i en pose, eller i en foodprocessor. Smelt smøret og rør i den knuste kjeksen. Trykk ut kjeksblandingen i bunnen av formen og sett i kjøleskapet i ca. 1 time.
  2. Smelt kokesjokolade og melkesjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn, sett til avkjøling.
  3. Rør sammen sukker og kremost til en smidig masse.
  4. Pisk fløten til en myk krem og vend inn ostekremen. Vend så kremen i sjokoladen og rør til slutt inn kremlikøren. Hell sjokolademassen over den kalde kjeksbunnen og lag en jevn og slett overflate.
  5. La kaken stå i kjøleskapet i minimum 3 timer, eller til den er helt fast.
  6. Ta kaken ut av formen, dryss med kakao, og pynt med frukt og bær. Du kan også ha på sjokoladeglasur dersom du ønsker det.

Relaterte oppskrifter

© 1993 - 2019 Cacas. All rights reserved.