• checkLynrask levering
  • checkFri frakt over 499,-
  • checkNorsk butikk, ingen avgifter

Semulekake

Publisert av: Cacas
February 25, 2019
Del

Ingredienser:

4 dl semulegryn

5 dl vaniljeyoghurt

2
egg

1 dl
sukker

1 ts
natron

litt
klar eddik

1 ss
rapsolje

1
appelsin (revet skall og litt saft)

Slik gjør du

  1. Bland semulegryn og vaniljeyoghurt godt i en bolle, og la det stå ca. 30 minutter i romtemperatur.
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend det inn i semuleblandingen med en slikkepott.
  3. Bland ut natron i litt klar eddik, natronen skal boble. Tilsett det i røren.
  4. Ha i resten av ingrediensene, men ikke rør for mye.
  5. Hell røren i en smurt springform, ca 20-22 cm i diameter.
  6. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 30-35 minutter. Sjekk med kakenål om den er ferdig.
  7. La kakeformen sitte på mens du avkjøler kaken på rist.
  8. Du kan servere kaken med ønsket syltetøy, eller strø litt melis på toppen. Eller rett og slett spise den som den er!

TIPS:

Du kan bruke annen yoghurt enn vanilje. Fruktyoghurt er godt, og naturell kan også brukes. Velger du å bruke yoghurt naturell må du øke sukkermengden med ca. 1 dl, og ha i 1 ts vaniljesukker.

Ønsker du en større kake kan denne oppskriften fint dobles. Det er veldig kjekt, for da bruker du 1 liter yoghurt! Husk da å bruke en større form. Formen på bildet er ikke en springform, men den er ca. 30 x 24 cm, og kaken er laget med dobbel oppskrift.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Relaterte oppskrifter

© 1993 - 2020 Cacas. All rights reserved.