- Bland semulegryn og vaniljeyoghurt godt i en bolle, og la det stå ca. 30 minutter i romtemperatur.
- Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend det inn i semuleblandingen med en slikkepott.
- Bland ut natron i litt klar eddik, natronen skal boble. Tilsett det i røren.
- Ha i resten av ingrediensene, men ikke rør for mye.
- Hell røren i en smurt springform, ca 20-22 cm i diameter.
- Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 30-35 minutter. Sjekk med kakenål om den er ferdig.
- La kakeformen sitte på mens du avkjøler kaken på rist.
- Du kan servere kaken med ønsket syltetøy, eller strø litt melis på toppen. Eller rett og slett spise den som den er!
TIPS:
Du kan bruke annen yoghurt enn vanilje. Fruktyoghurt er godt, og naturell kan også brukes. Velger du å bruke yoghurt naturell må du øke sukkermengden med ca. 1 dl, og ha i 1 ts vaniljesukker.
Ønsker du en større kake kan denne oppskriften fint dobles. Det er veldig kjekt, for da bruker du 1 liter yoghurt! Husk da å bruke en større form. Formen på bildet er ikke en springform, men den er ca. 30 x 24 cm, og kaken er laget med dobbel oppskrift.