• cakeBakeglede, til enhver anledning...
  • cakeLynrask levering
  • cakeFri frakt over 499,-
  • cakeNorsk butikk, ingen avgifter
  • cake30år, 1993-2023

Pasjonsfruktmoussé på nøttebunn

Publisert av: cacas
October 29, 2018
Del

Ingredienser:

Nøttebunn

4 stk eggehviter

60 g sukker

100 g melis

2 ts kakao

160 g hakkede/malte hasselnøtter

Moussé

4 stk eggeplommer

120 g sukker

1/2 l fløte

8 gelatinplater

2 dl pasjonsfruktpuré

4 eggehviter

100 g sukker

Bringebærgelé

2 dl bringebærpuré

0,5 dl vann

100 g sukker

3 gelatinplater

Slik gjør du

Nøttebunn

  1. Varm stekeovnen til 170 °C.
  2. Pisk eggehviter og sukker til en lett marengs.
  3. Sikt i melis og kakao og vend det inn i marengsen sammen med de malte hasselnøttene. Vend lett om med en slikkepott.
  4. Hell i springform på 26 cm. Stek midt i stekeovnen i ca 25 min (sjekk da alle stekeovner er forskjellige), til papiret løsner fra undersiden av nøttebunnen.

Pasjonsfruktmoussé

  1. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Ha i smeltet gelatin og pasjonsfruktpuré. Vend inn lettpisket fløte og marengs av sukker og eggehviter til slutt. Pasjonsfruktpuré får du ved å ta pasjonsfrukten i en sil, og press saft og fruktkjøtt gjennom med en skje slik at steinene ikke kommer i massen.
  2. Når bunnen er kald setter du springformen tilbake over bunnen som en kakering, og heller moussen over. La stå kaldt til moussen er stiv. Pynt med en kvist sitronmelisse eller mynteblader.
  3. Du kan også ha bringebærgelé på toppen, kombinasjonen pasjonsfrukt og bringebær er kjempegod!

Bringebærgelé

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
  2. Kok opp bringebærpuré, vann og sukker, vri vannet ut av gelatinplatene og smelt disse i den varme væsken.
  3. NB! Væsken må IKKE koke med gelatinen i, da vil ikke geléen stivne.

Produkter brukt i denne oppskriften:

  1. 2105_982
    Springform Rund 26cm 10in
    Tilbudspris kr 239,00 Vanlig pris kr 299,00

Relaterte oppskrifter

© 1993 - 2023 Cacas. All rights reserved.