Skill ut eggeplommene og samle eggehvitene i en ren bakebolle.
Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret litt og litt mens du pisker videre på høy hastighet.
Pisk videre en god stund til du har en tykk og hvit marengs. Vend forsiktig inn eddik og maizena med en slikkepott.
Ha marengsen i en sprøytepose med ønsket tipp. For eksempel 1M eller 1B.
Form små porsjonskaker på et bakepapir, sørg for at det blir en liten grop i midten.
Stekes i midt i ovnen på 175°C i 10 minutter. Skru så ned temperaturen til 150°C og stek videre i 45 min. Skru av ovnen og la marengsen stå inni til ovnen er blitt kald, eventuelt frem til servering. Marengsen skal være tørr og løsne nett fra bakepapiret.
Pisk pavlovakrem og fyll marengsen med generøs mengde krem. Topp med bær og hakket sjokolade.
(Tips: fyll og pynt mini pavlovaene rett før servering, da smaker de best!)