• checkLynrask levering
  • checkFri frakt over 499,-
  • checkNorsk butikk, ingen avgifter

Enkel og lekker Valentine-dessert

Publisert av: Cacas
February 20, 2019
Del

Ingredienser:

Sjokolade;
mørk, lys eller hvit
etter ønske.

Vaniljekrem:

1 stk vaniljestang

2 dl H-melk, pluss 1/2 dl

3/4 dl kremfløte

55 g sukker

30 g eggeplomme

20 g maisenna

Slik gjør du

Sjokoladehjerter
1. Pensle silikonformene med smeltet sjokolade, gjerne non-temp sjokolade fra Pals som er ferdig til bruk. Sjokoladen kan smeltes i mikrobølgeovn, eller over vannbad. Dersom du ikke har non-temp sjokolade, må du tilsette 1 ss mat-fett pr. 100 g. kokesjokolade. Dette er for at sjokoladen både skal bli blank, og løsne fra formen. Formene pensles to til tre ganger, litt avhengig av tykkelse på lagene.


2. Når sjokoladen har stivnet tar du sjokoladeskålene ut av formene. Fyll de med vaniljekrem og friske bær. Den aller beste vaniljekremen lager du selv, det er absolutt verdt bryet. Du kan også fylle sjokoladeskålene med sjokolademoussé, vaniljeis, eller annet.


Vaniljekrem
1. Splitt vaniljestangen og ta ut frøene.
2. Ha 2 dl melk, vaniljestang, -frø, fløte og sukker i en kjele og rør det sammen og varm det til kokepunktet.
3. Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp det lett sammen. Visp inn eggeplommene i melk-og maisennablandingen.
4. Hell 2/3 av den varme væsken i eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i 1 minutt, mens du visper kraftig. Pass på at kremen ikke brenner seg.
5. Ta ut vaniljestangen etter at kremen har kokt. Hell kremen over i en bolle og sett den til avkjøling. Dekkes med plast og settes i kjøleskap.

Kilde:
Oppskriften på vaniljekrem er hentet fra Sverre Sætres bok; Det søte norske.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Relaterte oppskrifter

© 1993 - 2020 Cacas. All rights reserved.