• cakeBakeglede, til enhver anledning...
  • cakeLynrask levering
  • cakeFri frakt over 499,-
  • cakeNorsk butikk, ingen avgifter
  • cake30år, 1993-2023

Seigmenn

Publisert av: cacas
October 29, 2018
Del

Ingredienser:

1 kg sukker

5 dl vann

100 g gelatinpulver

2 ts sitronsyre

5 ml essens

farge etter eget ønske

Slik gjør du

  1. Bland sukkeret med 3 dl vann og kok opp.
  2. Løs opp gelatinpulveret i 2 dl lunkent vann over vannbad, og hell over i den kokende sukkermassen. La det hele småkoke i 15-20 minutter.
  3. Tilsett sitronsyre, essens etter smak og farge.
  4. Spray lett med formfett i en langpanne, og hell massen over i den. La det stå til det stivner, minst et par timer.
  5. Klippes opp i passende biter og rulles i sukker. Bitene kan gjerne stå og lufttørke noen timer, så får de en deilig, sprø sukkeroverflate.

 

Ved bruk av konfektform

Kan helles direkte i en konfektform, og avkjøles minst et par timer før man prøver å trekke dem ut. Man trenger ikke å smøre formene, da massen er veldig seig og kan trekkes ut med ganske stor kraft. Det kan imidlertid være greit å spraye formene lett med formfett før massen helles i – da blir det enklere å få dem ut.

 

Tips 1

Dersom du ruller bitene i farget sukker, får du en morsom effekt. Her er også perlemorglitter perfekt for å gi sukkeret en ekstra glans. Rosa sukker med sølvfarget perlemor er kjempeflott. Eller vinrød perlemor i vanlig hvitt sukker. Kombinasjonsmulighetene er mange. Prøv deg frem!

 

Tips 2

Bruk pinner sammen med konfektform til å lage myke kjærlighet på pinne. De kan pakkes i små poser som er beregnet spesielt for kjærligheter. Morsomme som gaver, og morsomme som pynt på bursdagskaker.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Relaterte oppskrifter

© 1993 - 2023 Cacas. All rights reserved.