- Bland sukkeret med 3 dl vann og kok opp.
- Løs opp gelatinpulveret i 2 dl lunkent vann over vannbad, og hell over i den kokende sukkermassen. La det hele småkoke i 15-20 minutter.
- Tilsett sitronsyre, essens etter smak og farge.
- Spray lett med formfett i en langpanne, og hell massen over i den. La det stå til det stivner, minst et par timer.
- Klippes opp i passende biter og rulles i sukker. Bitene kan gjerne stå og lufttørke noen timer, så får de en deilig, sprø sukkeroverflate.
Ved bruk av konfektform
Kan helles direkte i en konfektform, og avkjøles minst et par timer før man prøver å trekke dem ut. Man trenger ikke å smøre formene, da massen er veldig seig og kan trekkes ut med ganske stor kraft. Det kan imidlertid være greit å spraye formene lett med formfett før massen helles i – da blir det enklere å få dem ut.
Tips 1
Dersom du ruller bitene i farget sukker, får du en morsom effekt. Her er også perlemorglitter perfekt for å gi sukkeret en ekstra glans. Rosa sukker med sølvfarget perlemor er kjempeflott. Eller vinrød perlemor i vanlig hvitt sukker. Kombinasjonsmulighetene er mange. Prøv deg frem!
Tips 2
Bruk pinner sammen med konfektform til å lage myke kjærlighet på pinne. De kan pakkes i små poser som er beregnet spesielt for kjærligheter. Morsomme som gaver, og morsomme som pynt på bursdagskaker.