• cakeBakeglede, til enhver anledning...
  • cakeLynrask levering
  • cakeFri frakt over 499,-
  • cakeNorsk butikk, ingen avgifter

Icingbro

Publisert av: Cacas
February 20, 2019
Del

Ingredienser:

Royal icing

Slik gjør du

1. Lag royal icing. Bruk en bøtte eller kakeboks som ikke skråner ned mot bunnen. Tegn omriss av bunnen av bøtten på bakepapir. Dette er buen på broen.


2. Tegn ca. 4 cm lange streker opp fra buen, til stolper. Tegn buer mellom stolpene på toppen, og hjerter mellom stolpene nederst. Nå har du et mønster å sprøyte etter, til rekkverket.


3. Du trenger to rekkverk til en bro. Bruk sprøytepose med tipp med liten rund åpning (f.eks. tipp 3). Start med å sprøyte buene mellom stolpene.


4. Bytt til en liten stjernetipp (f.eks 13), og sprøyt stolper.


5. Fortsett med samme tipp og sprøyt hjerter. Pass på at de har god kontakt med stolpene. Sprøyt til slutt en løkkebord (e-bord) etter bue-mønsteret nederst. La rekkverket ligge til det er helt tørt.


6. Mellomverk til broen: Mål lengden på buen du tegnet til rekkverket. Dette blir lengden på broen. Tegn et rektangel på et stykke bakepapir. La den lengste siden tilsvare lengden på buen. Den korte siden blir bredden (alt etter hvor bred du ønsker broen). Bruk en tynn rund tipp (f.eks. tipp 3), og sprøyt parallelle, skrå streker den ene veien.


7. Sprøyt skrå parallelle streker den andre veien, til gitter. Sprøyt til slutt en ramme rundt hele rektangelet.


8. Heng rektangelet forsiktig til tørk over bøtten eller boksen, og fest papiret med tape slik at det ikke sklir av. La tørke i 4-5 timer.


9. Løsne delene forsiktig fra papiret, de er svært skjøre! Legg det ene rekkverket med rettsiden ned. Sprøyt en strek med royal icing til lim nederst der mellomverket skal limes på, og fest det til rekkverket. Ta det andre rekkverket og lim det på den andre siden. Reis broen forsiktig opp og la den stå litt til tørk.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Relaterte oppskrifter

© 1993 - 2021 Cacas. All rights reserved.