• cakeTil enhver anledning...
  • cakeLynrask levering
  • cakeFri frakt over 499,-
  • cakeNorsk butikk, ingen avgifter

Vi pynter figurkake med smørkrem

Publisert av: Cacas
February 20, 2019
Del

Slik gjør du

1. Lag standard sjokoladekake og dobbel porsjon smørkrem, se egen oppskrift. Dersom du ønsker å fylle kaken inni også bør du lage en ekstra porsjon smørkrem. Beregner du to porsjoner smørkrem, har du nok til rundt og oppå kaken.


2. Du velger selv om du vil bruke kun hvit krem, eller om du vil bruke sjokoladekrem rundt kanten. Mange foretrekker den brune kremen som smaker som ”vanlig” sjokoladekrem.


3. Stryk så hvit, eventuelt brun krem, rundt kanten på kaken. Bruk et hendig verktøy, liten spatula passer perfekt! Legg et tykt lag slik at ikke den brune kaken skinner igjennom.


4. Legg også krem oppå kaken, tett inntil selve figuren.


5. Bruk den sorte kremen til å tegne konturene rundt. Dette tar litt tid og krever litt nøyaktighet. Det er nå du tegner detaljene på klovnen. Husk alltid på at når du skal farge sort krem lønner det seg å bruke sjokoladekrem som basis. Dette fordi denne kremen tar lettere farge, og du trenger ikke bruke så mye av den sorte fargen. Hvit krem krever ganske mye sort farge for å bli helt sort.


6. Når dette er gjort, skal fargene fylles inn, stjerne for stjerne. Dersom du bruker en liten stjerne-tipp, f.eks tipp 16, blir resultatet litt mer detaljert. Bruker du en større stjerne-tipp, f.eks tipp 21, tar det kortere tid. Med større tipp er lettere for små barnehender å klemme ut stjerner. Gjør det som passer best! Det å fylle en hel kake med stjerner tar tid, og det kreves litt tålmodighet.


7. Pass på at du legger stjernene tett i tett, slik at du ikke kan se kaken i gjennom stjernene.


8. Husk at det er lov ”å lappe litt”. Dersom det blir noen ”hull”, kan man fylle inn med stjerner til slutt.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Relaterte oppskrifter

© 1993 - 2021 Cacas. All rights reserved.