• cakeBakeglede, til enhver anledning...
  • cakeLynrask levering
  • cakeFri frakt over 499,-
  • cakeNorsk butikk, ingen avgifter
  • cake30år, 1993-2023

Påske-ostekake

Publisert av: Cacas
February 20, 2019
Del

Ingredienser:

Ostekake med gelé

Slik gjør du

1. Lag den gule geléen som skal være i lokket på kaken etter anvisning på pakken. Hell den rett opp i kyllingformen, selv om den er kokende varm. Sett på benken til avkjøling, og videre i kjøleskap når den er kald nok. La den stivne før du går videre.


2. Legg osten i romtemperatur ca 1 time før du lager ostekremen, den skal være noe temperert. Lag samtidig sitrongeléen som skal være i samme krem. Den skal lages med halv væskemengde. Avkjøl.
3. Pisk fløten til krem sammen med melis og vaniljesukker. Bland ost og rømme til en jevn blanding i en annen bolle. Bland sammen innholdet i de to bollene, tilsett avkjølt sitrongelé, og pisk til en smidig masse.
4. Når du er sikker på at den gule geléen er stiv, kan du ha ostemassen oppå geléen. Sett kaken kaldt, gjerne natten over (den bør minimum stå 5-6 timer).


5. Når kaken er stiv, kan du forberede bunnen. For å knuse kjeksen kan du enten bruke en blender eller legge kjeksen i en plastpose og knuse med kjevle. Smelt smøret i en kjele, og bland dette med kjeksen.


6. Avkjøl blandingen før du har kjeksmassen oppå kaken. Dette er den siste prosessen før hvelving, og kan i utgangspunkt gjøres direkte før servering.


7. Nå er det kun hvelvingen av kaken som gjenstår. Kaken må dyppes i varmt vann for at den skal slippe formen. Fyll kjøkken-kummen med så varmt vann som mulig. Dypp så hele formen minus ½ cm ned i det varme vannet i 3 sekunder. Hvelv så formen over på et flatt fat uten kant. Det er sjelden kaken slipper formen før du fjerner vakuumet, så du må stikke en spatula eller lignende inn mellom form og kake. Med en gang det kommer luft til, vil formen slippe kaken.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Relaterte oppskrifter

© 1993 - 2023 Cacas. All rights reserved.