• cakeBakeglede, til enhver anledning...
  • cakeLynrask levering
  • cakeFri frakt over 499,-
  • cakeNorsk butikk, ingen avgifter
  • cake30år, 1993-2023

Bamsekake

Publisert av: Cacas
February 20, 2019
Del

Ingredienser:

Bamsekake med sjokolade

150 g smeltet smør

7,5 dl kefir

5 dl sukker

1 ss natron

2 dl Nesquick pulver

10 dl hvetemel

 

Smørkrem med smak av kokos

50 g myk margarin

50 g mykt meierismør

300 g siktet melis

1,5 ts vaniljesukker

3 ss kokosmelk

Slik gjør du

1. Pisk smør og melis sammen til en hvit og luftig masse. Tilsett vaniljesukker og kokosmelk, og miks noen minutter til alt er godt blandet. Denne kremen er fin å pynte figurkaker med, tilsett farge etter ønske. Lag dobbel oppskrift for å dekke en figurkake.
2. Bre et tykt lag på siden til figuren din, vi har valgt å lage bamse. Bruk en spatula som er myk og god å jobbe med.


3. Tegn opp alle detaljer med en kontrastfarget krem, vi har brukt mørk rosa og tipp 3. Du finner en mal inni alle figurformer, bruk denne som mønster. Du vil også kunne se konturene på selve kaken som viser deg hvordan du tegner på detaljene. Når dette er gjort gjenstår det å fylle inn alle fargene, stjerne for stjerne. For en detaljert figur, bruk liten tipp, f.eks tipp 16. Dette gir det fineste resultatet. Hvis du ikke ønsker å bruke så mye tid, kan du bruke f.eks tipp 21.


Tips
Det er viktig at smørkremen har riktig konsistens, ellers blir sprøytingen fryktelig tung. Tørr krem gir hardt resultat, tynn krem gir stjerner som flyter ut. Husk at dersom du skal tilsette mye farge, kan det hende at du må holde igjen noe av væsken i smørkremen for at den ikke skal bli for tynn.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Relaterte oppskrifter

Video

© 1993 - 2023 Cacas. All rights reserved.