Icingbro

45 min
Vanskelig
1 Legg til oppskriften i min kokebok Legg til

Romatisk bro i hvit icing, perfekt til å binde to kaker sammen.

Fremgangsmåte:
1. Lag royal icing. Bruk en bøtte eller kakeboks som ikke skråner ned mot bunnen. Tegn omriss av bunnen av bøtten på bakepapir. Dette er buen på broen.
2. Tegn ca.4cm lange streker opp fra buen, til stolper. Tegn buer mellom stolpene på toppen, oh hjerter mellom stolpene nederst. Nå har du mønster å sprøyte etter, til rekkverk.
3. Du trenger to rekkverk til en bro. Bruk sprøytepose isatt tipp med liten sund åpning (f.eks. tip nr.3). Start med å sprøyte buene mellom stolpene.
4. Bytt til en liten stjernetipp (f.eks nr.13), og prøyt stolper.
5. Fortsett med samme tipp og sprøyt hjerter. Pass på at de har god kontakt med stolpene. Sprøyt til slutt en løkkebord (e-bord) etter buemønsteret i nedkant. La rekkverket ligge til det er helt tørt.
6. Mellomverk til broen: Mål lengden på buen du tegnet til rekkverket. Dette blir lengden på broen. Tegn et rektangle på et stykke bakepapir. La den lengste siden tilsvare lengden på buen. den korte siden blir bredden (alt etter hvor bred du ønsker broen). Bruk en tynn rund tipp (nr.3), og sprøyt parallelle, skrå streker den ene veien.
7. Sprøyt paralelle, skrå streker den andre veien, til gitter. Sprøyt til slutt en ramme rundt hele rektangelet.
8. Heng rektangelet forsiktig til tørk over bøtten eller boksen, og fest papiret med tape alik at det ikke sklir av. La tørke i 4-5 timer.
9. Løsne delene forsiktig fra papiret, de er svært sljøre! Legg det ene rekkverket med rettsiden ned. Sprøyt en strek med royal icing til lim nederst der mellopmverket skal limes på, og fest det til rekkverket. Ta det andre rekkverket og lim det på den andre siden. Reis broen forsiktig opp og la den stå litt til tørk.