Hvit smørkrem

30 min
Enkel
10 Legg til oppskriften i min kokebok Legg til

Smørkrem brukes til å dekorere figurkaker osv., forskjellen på smørkrem og icing er at icing stivner. Derfor brukes icing ofte til å dekorere blomster, border, bryllupskaker, osv.

Ingredienser:
100 g margarin
300 g siktet melis
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss melk eller annen væske

Teknikker:
Vi pynter figurkake med smørkrem
Pynte figurkake med smørkrem
Hvordan farge icing
Fremgangsmåte:
1. Pisk temperert margarin (evnt. 50g meierismør istedenfor margarin) og melis til det er jevnt blandet. (Smøret må være temperert for å få rett konsistens.)
2. Tilsett væsken litt etter litt. Pisk til kremen er lett, luftig og smidig og god å jobbe med.
Variasjoner:
Bytt gjerne melken med en væske som kokosmelk, fløte, fruktjuice, sitronsaft etc.

Farge kan også tilsettes. Tilsetter du flytende farge, må du holde igjen like mye væske som du tilsetter farge. Hvis ikke blir kremen for tynn. Bruker du de amerikanske geléfargene, holder kremen konsistensen bedre.

Smaksessenser kan også prøves.