Sukkerbrød

60 min
Enkel
10 Legg til oppskriften i min kokebok Legg til

Sukkerbrød brukes til en rekke kaker! Denne oppskriften egner seg til 10in form (26cm). For andre størrelser se tekst nederst i oppskrift.

Ingredienser:
30 g potetmel
1/2 ts bakepulver
5-6 egg
180 g sukker
120 g hvetemel

Verktøy:
Kakeform Rund 25x7,5 Cm
Kakeform Kvadrat 25 Cm
Fremgangsmåte:
1. Visp egg og sukker til stiv eggedosis, ca. 10–15 min.
2. Bland det tørre og vend inn i flere omganger. Pass på så luften ikke for-svinner fra kakerøren, det er den som lager luftige sukkerbrød.
3. Stekes nederst i ovnen på 160 °C i ca. 45 min.
Andre mengder:
For å variere mengde og tilpasse oppskriften til de fleste kakeformer kan du bruke følgende oppskrift:
  • 1 egg
  • 30 g sukker
  • 20 g hvetemel
  • 5 g potetmel
  • litt bakepulver
Gang opp til den størrelsen du ønsker, f.eks langpanne 12-14 egg