Hvordan farge marsipan & fondant?

Her kommer en steg for steg beskrivelse av hvordan du farger marsipan & fondant.

Steg 1. Tilsett farge
Kna massen til den blir myk og smidig. Noen sekunder i mikrobølgeovn er også mulig. Tilsett farge evt. smak med en tannpirker på marsipanen.
Step 2: Kna
Kna inn fargen\smak. Bruk gjerne plaskhansker til dette.
Step 3: Ferdig
Kna til du får ett jevnt resultat. Tilsett mer farge om ønskelig.
Color Tips
Dype farger:
For å få dype farger, som rød og sort, kreves mer farge enn normalt.
Falmene farger:
Lys kan gjøre at fargen falmer. Oppbevar derfor marsipan\kaken mørkt.
Fjerne flekker:
Alle dype farger, som blåbær, kan etterlate flekker. Det kan bli flekker på bordplaten, og da prøver du først med lunkent vann og såpe. Det kan også brukes klorin. Farger som har ingrediensen "red3", kan det brukes eddik eller sitronsaft på.
Litt om forskjellige farger
Rød:
Det finnes flere typer rødfarger. Det vil kreve mer farve enn normalt for å få en dyp rødfarge.
Grønn:
Leaf green er litt lysere enn kelly green. Begge er fargesterke, og krever minimalt med farge for å få en fint resultat.
Hot Pink:
Rose lime fargen vil få sjokkrosa effekt med gode resultater. Rose Petal er en myk, rosedempet farge. Pink er en tradisjonell pastellfarge med en liten gultone.
Blue:
Royal Blue en rødtone, Sky Blue har en gultone.
Yellow:
Daffodil yellow er en helt naturlig fargen. Den inneholder litt alkohol, som ingen av de andre fargene gjør.
Black:
Når hvit smørkrem er farget svart, kan den også ha en bitter smak. Bruk mørk sjokoladeglasur med en liten mengde svartfarge på disse kremene.
Brown:
Brunfargene har som oftest en grønn undertone. Denne kan du enkelt eliminere ved å blande i 1\4 ts vann i kremen,etter farging.
Hvit:
White-white brukes til glasur\ pasta som er farget for mørkt. Kan også brukes til å lage hvit smørkrem laget av smør eller margarin.