Vi pynter figurkake med smørkrem

Denne gjennomgangen gjelder uansett hvilke av figurkakene du skal lage. Som et eksempel har vi her brukt klovneform.

Steg:

1. Lag standard sjokoladekake og dobbel porsjon smørkrem, se egen oppskrift. Dersom du ønsker å fylle kaken bør du lage en porsjon ekstra smørkrem. Beregner du to porsjoner smørkrem, har du nok til rundt og oppå kaken.
2. Du velger selv om du vil bruke kun hvit krem, eller om du vil bruke sjokoladekrem rundt kanten. Mange foretrekker den brune kremen som smaker som ”vanlig” sjokoladekrem
3. Stryk så hvit, eventuelt brun krem, rundt kanten på kaken. Bruk et hendig verktøy, liten spatula passer perfekt! Legg et tykt lag slik at ikke den brune kaken skinner igjennom.
4. Legg også krem oppå kaken, tett inntil selve figuren.
5. Bruk den sorte kremen til å tegne konturene rundt. Dette tar litt tid og krever litt nøyaktighet. Det er nå du tegner detaljene på klovnen. (Husk alltid på når du skal farge sort krem, at det lønner seg å bruke sjokoladekrem som basis. Det er fordi denne kremen tar lettere farge, og du trenger ikke bruke så mye av den sorte fargen. Hvit krem krever ganske mye sort farge for å bli helt sort.)
6. Når dette er gjort, skal fargene fylles inn, stjerne for stjerne. Dersom du bruker en liten tip, f.eks tip nr. 16, blir resultatet litt mer detaljert. Bruker du en større tip, for eksempel tip nr. 21, tar det kortere tid , og det er lettere for små barnehender å klemme ut stjerner. Gjør det som passer best! Å fylle en hel kake med stjerner tar tid, og det kreves litt tålmodighet.
7. Pass på at du legger stjernene tett i tett, slik at du ikke kan se kaken i gjennom stjernene.
8. Husk at det er lov ” å lappe litt”. Dersom det blir noen ”hull”, kan man fylle inn med stjerner til slutt.